ce este un site web

Ce este un site web?

de | sept. 14, 2019

Conform Wikipedia, noțiunea site web provine din expresia engleză web site și desemnează o grupă de pagini web multimedia (conținând texte, imagini fixe, animații ș.a.), accesibile în Internet. Mai pe înțelesul tuturor, navigarea pe Internet se face pe site-uri web. Un website este o colecție de pagini web conectate între ele prin hiperlink-uri.

Deci, totusi ce este un site web?

De exemplu, acum citești acest articol de pe un site web. Blusoft  este un website, iar paginile care conțin informațiile despre servicii, portofoliu, contact sau blog se numesc pagini web. Toate sunt conectate intre ele. Daca observi link bar-ul din susul paginii, unde apare link-ul fiecarei pagini, poti observa ca radacina este comuna.

Spre exemplu:

https://blusoft.ro/ – website, unde se incarca prima pagina setata pagina principala

https://blusoft.ro/site-uri-de-prezentare  – pagina web

https://blusoft.ro/magazin-online/ – pagina web

https://blusoft.ro/contact/ – pagina web

s.a.m.d. Toate aceste pagini web au radacina comuna blusoft.ro, care acesta reprezinta un site web sau website.

La ce ne trebuie un website? In ziua de azi, unii considera o intrebare capcana, pentru ca orice afacere din orice domeniu, si nu numai, are nevoie de un website. Imaginea ta sau a afacerii tare pe internet se face printr-un website.

Deci, de ce un website?

  • Un website presupune promovarea imaginii companiei către o plajă nelimitata de potențiali clienți.
  • Un website optimizat si rapid presupune promovarea ofertelor tale, produse fizice, virtuale sau servicii.
  • Un website actualizat presupune prezența permanentă în atenția clientilor actuali si cei potentiali.
  • Un website în pas cu vremurile de astazi presupune o conectivitate activă cu rețelele sociale folosite extrem de des si o deshidere mult mai mare catre publicul targhetat produselor si serviciilor tale.

Fie ca ai un magazin, sau vinzi servicii, inchiriezi produse, esti jurnalist sau pur si simplu vrei sa scrii despre incalzirea globala sau despre animalele de companie, lumea intreaga te va putea „auzi” doar printr-un website.

Un site web nu este o pagina de Facebook

Multi clienti vin catre noi si ne spun ca au un site, incercand sa ne explice ca si-au creat o pagina de Facebook.

O pagina de Facebook nu este un siteweb, asa cum am scris mai sus, pagina creata de facebook are link-ul de genul: facebook.com/aaabbbcc, acest lucru insemnand ca website-ul este defapt facebook.com. Nu este nici de departe un site propriu si personal, ci doar o pagina de profil apartinand aplicatiei Facebook.

site de prezentare

Site-uri de prezentare

Site-urile de prezentare reprezinta cartea de vizită a companiei tale și cea mai bună modalitate de a fi mereu în contact cu clienții tai.

Citeste mai mult…

Magazin online blusoft

Magazin online WordPress

Un magazin online reprezinta nu numai interfață prietenoasa, ci si un  întreg proces care să conducă utilizatorii spre vânzarea produselor tale.

Magazin Online WordPress

Magazin Online Prestashop

Blog blusoft

Blog / Site de stiri

Jurnalist? avem solutia perfecta pentru blogul tau de stiri. Cu o infatisare moderna, viteza de incarcare superioara si panou de administrare, noul tau blog este acum la un click distanta.

Citeste mai mult…