blusoft cum sa iti faci site ul mai rapid

Cum sa iti faci site-ul mai rapid?

de | ian. 7, 2020

Beneficiile unui site web rapid:

Nu are niciun folos pentru a te convinge că ai nevoie de un site web mai rapid. Iată însă câteva beneficii evidente pe care ar trebui să le ignori:

  • Scăderea ratei de respingere – vizitatorii părăsesc site-ul dvs. la fel de mult.
  • Conversii sporite – Creșterea rapidă a site-ului poate duce la conversii mai bune.
  • SEO – Google îi plac site-urile optimizate pentru viteză.
  • Credibilitate – site-urile lente creează o primă impresie proastă vizitatorilor tăi.

Ce inseamna rapid?

In general, un site rapid inseamna o incarcare de 3 secunde sau chiar mai putin. Desi, se pare ca majoritatea utilizatorilor se asteapta in zilele noastre ca o incarcare rapida sa fie de maxim 2 secunde. Evident, fiecare website sau pagina web sunt diferite.

Cum este afisat un site?

Pentru a intelege cum iti poti face site-ul mai rapid, este nevoie sa intelegi ce elemente sunt implicate la incarcarea lui.

Ce se intampla defapt cand incarcam un site?

  1. Introduce adresa Url (sau faci click pe un link) a unei pagini web pe care vrei sa o vizitezi
  2. Browser-ul tau gaseste adresa IP l acelui URL prin DNS-uri (Domain Name Server) si face un request pentru adrea adresa IP pe un server Web (unde este hostat site-ul respectiv)
  3. Serverul Web (de obicei Apache) primeste acel request si apoi incarca acea pagina web pe care o stocheaza.
    1. Cum pagina respective depinde de cod CSS extern si JavaScript folosot de WordPress (sau alte CMS uri sau constructori de site-uri), acestea trebuie de asemenea descarcate de pe server.
    2. Pagina contine de asemeni cod PHP folosit pentru a exttrage date (precum imagini) din baza de date MySql.
  4. De indata ce toate resursele sunt descarcate de pe server sin din baza de date, pagina este servita in final pentru utilizatorul browserului.

Pentru a vă face mai rapid site-ul, este nevoie de multe dintre aceleași îmbunătățiri de performanță necesare pentru majoritatea site-urilor WordPress. Cei dintre voi care utilizați WordPress pot să fi făcut deja unele sau toate aceste optimizări. Sperăm că aceste sugestii vă vor ajuta să duceți viteza site-ului la nivelul următor.

Optimizarea bazei de date și curățarea

cum sa iti faci site-ul mai rapid

Spre deosebire de site-urile HTML statice, WordPress este un CMS dinamic care folosește PHP pentru a prelua datele stocate într-o bază de date MySQL pentru a afișa aceste date pe o pagină web. Acest lucru face ca gestionarea site-ului dvs. să fie ușoară, dar dezavantajul este că durează mai mult timp pentru a încărca pagini, deoarece trebuie să localizeze datele din baza de date înainte de a încărca pagina. În general, site-urile HTML statice vor fi mai rapide decât site-urile WordPress din acest motiv.

O modalitate de a menține un site cât mai rapid este să te asiguri că ai o bază de date curată. Fișierele de site WordPress sunt organizate în baza de date pe tabele și de fiecare dată când adăugați date noi site-ului dvs. (precum teme și pluginuri), creați noi tabele și mai multe date. Așa cum vă așteptați, cu cât baza de date este mai dezordonată, cu atât va fi mai greu să găsiți datele. Acest lucru duce la un site web mai lent.

Așadar, dacă ați adăugat tema de WordPress pe site-ul dvs. web după ce ați încercat și nenumărate pluginuri, este posibil să aveți stocate date de care nu mai aveți nevoie. Chiar dacă dezinstalați un plugin, aceasta nu înseamnă că toate datele sunt incluse în baza de date. Pluginurilor le place să lase unele date acolo, în cazul în care reinstalați pluginul. Nu e fain, știu. Această stânga de date poate duce la dezordine inutile și încetinește site-ul.

La fel ca fiecare organizație umană are nevoie să funcționeze mai eficient, fiecare site WordPress are nevoie de o bază de date curată pentru a încărca mai repede paginile. Așadar, dacă aveți site-ul dvs. web pentru o perioadă, curățarea poate accelera semnificativ lucrurile.

Aș sugera să utilizați un plugin pentru acest lucru. WP Optimize pare a fi o opțiune credibilă.

Sau dacă știți ce faceți, puteți face asta întotdeauna manual în MySQL.

În plus față de curățarea bazei de date WordPress, poate doriți să faceți și WordPress mai ușor, reducând datele pe care le stochează. De exemplu, WordPress va ține automat articole șterse în coșul de gunoi timp de 30 de zile. Poate doriți să reduceți perioada de timp până la 7.

Un Hosting Rapid

Dacă sunteți deloc serioși cu privire la viteza (și performanța) site-ului dvs. web, începe cu alegerea unui furnizor bun de găzduire. De fapt, puteți face totul bine pentru a vă optimiza site-ul pentru viteză și mai aveți un site lent din cauza gazdei. Iar furnizorii cu adevărat buni de găzduire vor face o mulțime de optimizări ale vitezei pentru tine, așa că nu trebuie să îți faci griji.

Tipuri de Hosting

Gazduire tradițională (Shared HOsting)
Acesta este de departe cel mai popular tip de găzduire pentru utilizatorii WordPress. Dar, din păcate, este cea mai proastă opțiune pentru optimizarea vitezei. Cu hostingul tradițional partajat, veți partaja toate resursele disponibile ale unui server cu alții. Deoarece partajați, costurile pentru acest tip de găzduire sunt mici. Dezavantajul este că nu puteți controla cât de mult trafic se înregistrează pe alte site-uri pe serverul dvs. comun. Așadar, puteți cădea cu ușurință prada perioadelor de timp de încărcare extrem de lent și chiar și a momentelor în care site-ul este complet scăzut. Așadar, ar fi bine să aveți o idee bună despre cât de mult trafic poate gestiona găzduirea partajată

Gazduire dedicată
Cu găzduire dedicată, aveți propriul dvs. server dedicat doar pentru dvs. Nu este nevoie să partajați resurse cu nimeni altcineva. Aceasta înseamnă că veți avea timpi de încărcare rapidă mai previzibili și consistenți pentru site-ul dvs. web. Aceasta este de obicei oferită ca o opțiune de nivel superior pentru corporații mari, la un cost premium ridicat.

Gazduire VPS
Gazduirea Virtual Private Server (VPS) este practic un teren intermediar între găzduirea partajată și dedicată. Spațiul dvs. de server este „privat” ceea ce înseamnă că este complet separat de toată lumea (genul unei comunități închise pentru fișierele site-ului dvs.). Deci fișierele site-ului dvs. nu sunt expuse altor persoane pe server. Spre deosebire de găzduirea partajată, un VPS are la dispoziție o cantitate dedicată de resurse de sistem (sau energie) pentru a vă asigura că site-ul dvs. primește întotdeauna ceea ce are nevoie pentru a oferi timp de încărcare rapidă. Prin urmare, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la vârfurile de trafic ale altui site care afectează viteza site-ului.

Dar, cu excepția cazului în care aveți un VPS gestionat, acest tip de găzduire este destinat mai ales acelor tipuri de bricolaj care sunt suficient de tehnice pentru a face față lucrurilor. Pentru mai multe informații, click aici.

Gazduire în cloud
Cu hostingul cloud, aveți acces la o rețea de servere (în cloud) în loc de un singur server fizic. Acest lucru vă permite să extrageți toate resursele de care aveți nevoie din această rețea de servere, după cum este necesar. În esență, aveți o partiție virtuală a spațiului serverului care este susținută de puterea și resursele întregii rețele. Așadar, nu trebuie să vă faceți griji pentru vârfurile de trafic, așa cum v-ar face în hostingul comun. Gazduirea în cloud este extrem de flexibilă și scalabilă la nevoile dvs.

O diferență principală între Cloud Hosting și hostingul VPS este că gazduirea VPS are o cantitate dedicată (sau limitată) de resurse pentru a extrage din aceasta poate sau nu se epuizează. Cloud Hosting, pe de altă parte, este capabil să vă păstreze resursele disponibile fără să se epuizeze, deoarece se poate trage întotdeauna de la celelalte servere din cloud. În teorie, hostingul cloud oferă viteze mari mai consistente și mai fiabile. Așadar, dacă sunteți serios în ceea ce privește viteza, hostingul cloud este o opțiune excelentă (poate chiar cea mai bună).

Gazduire WordPress

Găzduirea WordPress administrată se referă de obicei la găzduire partajată, care este gestionată de experți WordPress. Nu este la fel de „privat” ca VPS sau la fel de puternic ca un mediu dedicat de găzduire. Dar ajută la maximizarea vitezei mediului tău partajat prin faptul că experții WordPress fac treaba. Se descurcă bine pentru că își adaptează serviciile și își configurează serverele strict pentru site-urile WordPress. Și multe dintre ele sunt dotate cu multe caracteristici încorporate, interesante și convenabile, precum medii de operare cu un singur clic, memorie în cache a site-ului, implementare CDN cu un singur clic, backup-uri automate, SSL-uri și multe altele. Sunt perfecte pentru cei dintre noi care nu doresc să se bazeze pe (sau să gestioneze) o mulțime de pluginuri pentru optimizarea rapidă, securitatea și gestionarea vitezei.

Caching

Există patru tipuri principale de memorie în cache care pot fi implementate pentru a accelera site-ul.

  • Page Caching – Acest proces stochează versiunile HTML statice ale paginii dvs. pentru livrare rapidă.
  • Navigare în cache – Acest lucru vă oferă mai mult control asupra conținutului care poate fi memorat în cache de către browser și pentru cât timp. Doar unele plugin-uri pot face acest lucru, așa că ar putea fi cel mai bine să îl faceți manual pentru mai mult control. Acest lucru va ajuta să aveți grijă de acea „metoda„ Leverage Browser Caching ”atunci când efectuați teste de viteză.
  • CDN Caching – Servește paginile / fișierele de pe site-ul din cache de pe un CDN cel mai apropiat de utilizatorii dvs.
  • Obținerea cache-urilor din obiecte Rezultate de interogare repetate pe care PHP le inițiază pentru a prelua date din baza de date și a le servi utilizatorului. Acest lucru este diferit de memoria cache bytecode care stochează o versiune în cache a codului PHP compilat folosit pentru afișarea site-ului dvs. web.

Minimizare și agregare

Minimizarea face ca fișierele site-ului să fie mai mici. Minimizarea fișierelor site-ului dvs. (CSS, JavaScript, HTML) elimină toate acele caractere inutile (cum ar fi spațiile și pauzele de pagină), astfel încât dimensiunea fișierului să se micșoreze. Aceasta reduce timpul necesar pentru ca browserul să încarce conținutul unei pagini.

Agregarea presupune combinarea fișierelor site-ului pentru a reduce solicitările totale pe pagină și a grăbi timpul de încărcare pentru vizitatorii dvs.

Așa cum am menționat anterior, Divi minimizează și combină fișierele Javascript și CSS care sunt utilizate în mod implicit de Divi Tema. Așadar, din punct de vedere tehnic nu trebuie să vă faceți griji cu privire la utilizarea pluginului pentru terțe părți pentru a minifica și combina mai departe fișierele Javascript și CSS ale lui Divi. Cu toate acestea, Divi nu minimizează ieșirea HTML. Astfel, puteți beneficia de un plugin de la terți pentru a minifica (și a cache) întregul HTML al unei pagini.

În plus, aproape fiecare site WordPress va depinde de fișierele din afara temei (cum ar fi plugin-uri sau alte fișiere adăugate la Tema Copilului), care vor beneficia de reducerea și combinarea fișierelor CSS și JS. Acest lucru poate fi ușor gestionat de un plugin.

Cele mai cautate module de cache sunt:

Compresie GZip

Compresia Gzip este mai importantă decât minificarea, deoarece poate reduce dimensiunea paginii cu până la 70%.

Activarea compresiei Gzip pe site-ul WordPress vă poate oferi un impuls sporit în viteză. Dacă aveți cunoștință cu crearea de fișiere comprimate (sau cu zip) pe computer, aveți deja o înțelegere de bază despre cum funcționează compresia Gzip. Creăm fișiere zip (sau foldere) pentru a reduce conținutul fișierului (sau folderului). De ce? Deci putem încărca și descărca fișierul mult mai rapid! Compresia Gzip face același lucru și pentru site-ul dvs. web. Acesta spune serverului să comprimeze toate fișierele pe care le poate în versiuni mai mici, astfel încât să poată fi servit clientului mult mai rapid. Acest lucru poate spori cu adevărat viteza de încărcare a paginii.

Aceasta este una dintre acele zone în care puteți îmbunătăți viteza site-ului chiar și pe o nouă instalare a temei. Deoarece tema minimizează deja fișierele cu temă principală, compresia Gzip va face aceste fișiere și mai mici. Compresia Gzip va face ca fișierele dvs. să fie mult mai mici decât s-ar putea minifica vreodată.

Multe dintre plugin-urile de performanță WordPress (cum ar fi W3 Total Cache și WP Super Cache) vor include compresia Gzip ca opțiune.

Iată câteva plugin-uri care sunt:

Optimizarea imaginilor

Optimizarea imaginii este unul dintre cei mai mari vinovați pentru viteza de încărcare lentă a paginii. Acest lucru se datorează probabil cât de ușor este să ignori. La urma urmei, cât de multe daune poate face o imagine de fundal unei pagini web? Ei bine, s-ar putea să fii surprins. Doar câteva imagini mari care nu au fost optimizate pentru web ar putea avea ramificări catastrofale în viteza de încărcare a paginii. Și să o înțelegem, site-ul dvs. va avea probabil multe imagini.

În realitate, nu este suficient de subliniat necesitatea esențială a optimizării imaginii. Fiecare site web ar trebui să facă acest lucru. Compresia imaginii poate face site-ul dvs. vizibil mai rapid, iar dimensiunile mai mici ale imaginii vor economisi spațiul de stocare și lățimea de bandă (câștig-câștig!). Există însă și alte optimizări importante ale imaginii la care ar trebui să vă gândiți.

Pe scurt, veți dori să faceți următoarele în optimizarea imaginii pentru web:

Utilizați tipul corect de fișier
Când vine vorba de imagini pe web, ar trebui să respectați cu adevărat tipurile de fișiere imagine:

  • JPG – Acesta ar trebui să fie accesul la tipul de fișier pentru majoritatea imaginilor / fotografiilor pe care le utilizați pe site-ul dvs., deoarece puteți obține imagini cu aspect minunat la o dimensiune de fișier mai mică decât PNG-urile sau GIF-urile. Evitați să folosiți format PNG pentru lucruri precum imagini de fundal sau fotografii, cu excepția cazului în care aveți nevoie de un fundal transparent.
  • PNG – Folosiți PNG-uri pentru imaginile care au nevoie de un fundal transparent. JPG nu acceptă transparența.
  • SVG – Acesta este un format vectorial care oferă detalii extrem de clare folosind codul HTML. SVG-urile sunt excelente pentru logo-uri, pictograme și alte animații vectoriale.

Redimensionați și decupați imaginile
Nu vrei niciodată ca imaginea ta să fie mai mare decât trebuie. De exemplu, dacă adăugați un logo în opțiunile tematice ale lui Divi, în majoritatea cazurilor nu trebuie decât să aibă o lățime de 100px. Prin urmare, nu încărcați un logo cu o lățime de 5000px și obligați-l pe Divi să redimensioneze acea imagine pentru dvs. Rezultatul poate părea similar în partea frontală, dar această dimensiune mare îți omoară timpul de încărcare a paginii.

Când încărcați imagini pe pagina dvs. utilizând Divi, este util să știți cât de mari trebuie să fie acele imagini în structura coloanei Divi. Acest ghid final vă poate ajuta să vă orientați în direcția corectă. (Cu toate acestea, există noi structuri de coloană care au fost adăugate de la acea postare, astfel încât vom încerca să actualizăm în curând).

Compresează dimensiunea fișierului
Veți dori să reduceți dimensiunea fișierului dvs. de imagine până la punctul respectiv înainte de a observa o scădere a calității. Acest lucru se realizează prin compresia imaginii. Majoritatea editorilor de fotografii, plugin-uri și site-uri precum tinypng.com comprimă imagini folosind compresie fără pierderi (care micșorează fișierul de imagine fără a pierde nici o calitate a imaginii) și o compresie inteligentă cu pierderi (care scade dimensiunea fișierului de imagine prin reducerea metadatelor și a calității imaginii într-o un mod care nu este vizibil cu adevărat de utilizator).

Profitați de instrumentele de optimizare a imaginilor
Dacă puteți, v-aș sugera să vă optimizați imaginile pentru internet înainte de a le încărca pe site. Acest lucru se poate face prin intermediul editorilor de fotografii precum Photoshop, care includ o opțiune „Salvați pentru web”. În plus, puteți utiliza un site gratuit pentru terți precum TinyPNG.com sau Compressor.io pentru a comprima imaginea înainte de a o încărca pe site-ul dvs.

Există câteva plugin-uri grozave care vor realiza compresia imaginii pentru dvs. Unele plugin-uri (cum ar fi Imagify) vor comprima imaginile care sunt deja folosite pe site-ul dvs. și vor comprima automat imaginile pe măsură ce le încărcați în biblioteca dvs. WordPress Media. Rețineți că utilizarea unui plugin pentru acest lucru poate fi impozit pe site-ul dvs. în timp ce comprimați acele imagini, așa că este mai bine să faceți din timp optimizarea imaginii, dacă este posibil.

Gânduri finale

WordPress este mai rapid ca niciodată. Cu actualizări de performanță încorporate, instalările standard au încărcări de pagină mai rapide pe partea frontală, un administrator WordPress mai rapid în backend și un Builder mai rapid pentru a edita și proiecta site-ul. Acesta este un început excelent, dar mai sunt multe de făcut pentru a vă asigura că site-ul dvs. funcționează cât mai repede. Optimizările de viteză și performanță incluse în acest articol vor spori cu siguranță viteza site-ului. În mare parte, aceste optimizări s-ar aplica oricărui site / temă WordPress. Și este surprinzător câte lucruri simple poți face gratis!

Sunt sigur că există multe sugestii și resurse pe care nu le-am menționat, așa că nu ezitați să le împărtășiți cu noi în comentarii.

Aștept cu nerăbdare să ne auzim.

Creare Site web de prezentare – livrat la cheie cu domeniu .ro, găzduire web VPS de mare viteză și GDPR inclus. Din 2017, Blusoft a...
Un site de comerț electronic sau un magazin online Wordpress cu drepturi depline, care va automatiza procesele de afaceri online şi va îmbunătăti loialitatea clienţilor....
Vrei sa incepi un proiect in Media/Mass-Media? Esti un jurnalist freelancer si ai nevoie de un site web pentru a putea incepe sa iti publici...
Proiect imobiliar nou? Te ajutam sa vinzi rapid! Ca si investitor, trebui sa stii ca imaginea online conteaza foarte mult. Stim cat este de obositor...
Suntem specializati in design grafic – identitate vizuala / branding (logo, bannere, fly-ere, machete publicitare, carti de vizita, cd de prezentare, mapa de prezentare, catalog,...
Oferta de realizare website, magazin virtual si promovare online StartUp Nation. BluSoft oferă servicii web complete, găzduire, optimizare SEO si promovar, cu plata prin mecanismul cerere de plată,...
Magazin online complet la super pret. Doar 249 Euro pentru afacerea ta de comert online. Vei beneficia de un design modern, responsive, cu multiple integrari:...